Voordat je je verder verdiept in de beste fedora hoed heren, is het handig om zeker te weten dat je precies weet wat een fedora hoed is. Je wil de hoed natuurlijk niet verwarren met een ander type hoed. Heren gingen vroeger zelden de deur uit zonder hoed, en fedora’s waren enorm populair. Een klassieke fedora is vaak gemaakt van vilt en heeft een druppelvormig silhouet. De fedora heeft een ingedeukte kroon met daaromheen een brede, naar boven gebogen rand.

Is de fedora trendy?

De fedora heeft een lange en rijke historie. Rond 1890 werd de hoed geïntroduceerd en het was meteen een hit. De populariteit van de fedora hoeden voor heren haalde tussen de jaren ’20 en ’50 zijn hoogtepunt. In die tijd was het dragen van een hoed een soort statussymbool. Als je geen hoed kon dragen dan zal je wel niet veel geld hebben, zo was de gedachte. De fedora hoed heren wordt vooral veel geassocieerd met Hollywood, gangsters en filmsterren uit het verleden. In verschillende films wordt de fedora voor heren gedragen door maffiabazen en detectives.

Wat is een fedora hoed?

Er bestaan fedora’s met gekleurde linten of zelfs gedecoreerd met veren in de band om de kroon. Er is voor ieder wat wils!Fedora’s hebben meestal een lint of leuren hoedenband welke rond de kroon loopt. De fedora hoed voor heren is makkelijk te verwarren met de trilby, het verschil is echter dat de trilby een smallere rand heeft.