Een speelruimte creëren in een buitenruimte? Dat is goed mogelijk: want buiten zijn en beweging is van groot belang. Daarom is het bij het ontwerp van een speeltuin goed om te kijken naar uitdaging, maar ook naar sociale en fysieke ontwikkeling. Het is belangrijk voor jong en oud om speelruimte te hebben en voor de uitvoering hiervan is het slim om een vakkundig bureau in te schakelen. Een speeltuin ontwerp maken is niet genoeg: er moet ook worden gekeken naar kansen, knelpunten en wensen van bewoners en gebruikers.

Hoe wordt een speeltuin ontwerp gemaakt? Wanneer er sprake is van inrichtingsplannen die aansluiten op pedagogische en educatieve inzichten, kunnen de buitenruimtes en speelplaatsen bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Een buitenruimte kan dus veel mogelijkheden bieden voor onderwijsondersteuning van kinderen.

Een speeltuin ontwerp waar iedereen blij van wordt

Een extern bedrijf als Idverde helpt je met een speeltuin ontwerp en zorgt ervoor dat je een leuke en leerzame plek creëert. Bij het ontwerp heb je kennis nodig van normen en eisen, maar ook van praktische inzichten. Idverde heeft de kennis in huis over ontwerp, maar ook over veiligheid, realisatie en technieken.  Hier krijg je dan ook de nodige adviezen over zodat het ontwerp aan alle eisen voldoet. Zo wordt een speelruimte gecreëerd die niet alleen geschikt is voor alle leeftijden, maar ook culturen. De ambitie van Idverde is het creëren van aantrekkelijke speelplekken zonder beperkingen. Hulp nodig bij het creëren van een goed ontwerp? Kijk dan naar de mogelijkheden om Idverde in te schakelen.