Ondernemers hebben vandaag de dag ontzettend veel keuze wanneer het om energie grootzakelijk gaat. Zij kunnen een zakelijk energiecontract samenstellen dat volledig past bij het bedrijf. Op die manier betaal je nooit meer te veel voor je grootzakelijke energie. Ook hebben ze tegenwoordig de keuze tussen een groen of een grijs grootzakelijk energiecontract. Wat hierbij opvallend is, is dat steeds meer ondernemers kiezen voor verantwoord ondernemen. Daar hoort groene zakelijke energie bij. Toch is nog niet iedere ondernemer overgestapt; zij denken vaak dat grootzakelijke energie dure energie is of dat het niet goed past bij hun bedrijf. Dat is zonde, want groene grootzakelijke energie biedt veel voordelen. In dit artikel lees je drie interessante voordelen van deze vorm van duurzame energie.

Je kunt je eigen groene energie opwekken

Een van de grootste voordelen van groene stroom is dat je het zelf op kunt wekken. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een duurzaam systeem zoals zonnepanelen. Wanneer je je eigen zakelijke energie opwekt, ben je niet meer afhankelijk van de tarieven op de energiemarkt. Zoals je misschien wel weet, schommelen de energieprijzen altijd enorm. Waar je het ene jaar heel goedkoop uit bent met je contract voor jouw jaarlijkse verbruik moet je het jaar erna ineens de hoofdprijs betalen met precies hetzelfde contract. Schaf je echter zakelijke zonnepanelen aan om zelf groene energie op te wekken dan ben je vrijwel volledig onafhankelijk van die energiemarkt. Dat is voor veel ondernemers een groot voordeel. Uiteindelijk ben je hiermee ook voor een groot deel zelfvoorzienend. Je bouwt immers je eigen energievoorraad op. Ideaal!

Groene energie is beter voor het milieu

Nog zo’n prettig voordeel: het afnemen van groene zakelijke stroom is beter voor het milieu. Hierbij hoef je niet per se zelf zonnepanelen te hebben; je kunt ook heel gemakkelijk groene stroom afnemen bij een groene energieleverancier. Dat energiebedrijf wekt stroom op een duurzame manier op; bijvoorbeeld met behulp van zonnepanelen of windmolens. Bij deze productie komt veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze energie. Zoals je wellicht wel weet is CO2 een schadelijk gas dat veel effect heeft op het klimaat. Een ander voordeel van groene energie is dat het gehaald wordt uit natuurlijke bronnen die niet op kunnen gaan. Bij grijze energie is dat helaas wel het geval: deze vorm van stroom wordt gehaald uit fossiele brandstoffen die op een dag volledig uitgeput zijn. Kortom: de productie van groene energie is beter voor de wereld.

Betaal nooit te veel voor groene energie

Tot slot is het goed om te weten dat groene energiecontracten allang niet meer zo duur zijn als je misschien dacht. Het klopt absoluut dat deze vorm van verantwoorde stroom ooit duurder was dan grijze energie. Dat is ook de reden dat de meeste ondernemers nog niet de stap durfden te maken. Maar tijden veranderen (gelukkig): vandaag de dag zijn er diverse subsidies en vergoedingen die je aan kunt vragen bij de overheid wanneer je overstapt op duurzame energie. De Nederlandse overheid stimuleert het bedrijfsleven namelijk om energiebesparende stappen te nemen. Hoe kan dat beter dan met de overstap op groene stroom? Daarnaast kun je net als bij grijze energie gebruik blijven maken van een zakelijke energievergelijker om zo de beste deal te vinden. Op Minder.nl vind je zo’n vergelijker. Hier hoef je alleen je jaarlijkse verbruik in te vullen en eventuele andere wensen omtrent je energiecontract en je krijgt een overzicht met allemaal passende energiedeals. Uit dat overzicht kies jij de aanbieding die het best past bij je grootzakelijke bedrijf. Zo betaal je echt nooit meer te veel voor grootzakelijke groene energie.