Zeecontainers zijn superhandig voor het transporteren van losse goederen. Maar waar koop je een zeecontainer? Hoe kun je zien of hij van goede kwaliteit is voor je hem koopt? En welke container past het beste bij jouw werk? Er zijn veel verschillende soorten zeecontainers. Daarom is het handig om te weten wat de verschillende opties zijn voordat je er een koopt. Ben je dus op zoek naar een zeecontainer, maar weet je niet welke het voordeligst is? Lees dan dit blog!

De grootte

Een zeecontainer kopen is supermakkelijk, maar je moet wel even weten welke je moet hebben. Als je een zeecontainer zoekt is het eerst belangrijk om te weten hoe groot hij moet zijn. Kijk hierbij naar hoe groot de producten zijn die je vervoert en hoeveel van die producten je vervoert. De grootte van een zeecontainer is maximaal 45ft. Naast de grootte is het verstandig om te kijken naar de staat en het bouwjaar van de container. Dan weet je ongeveer wat de kwaliteit van de container is. Voordat je echter naar de kwaliteit kan kijken moet je eerst weten welke soort je zoekt.

Open top containers

Open top containers zijn handig in gebruik omdat ze een open bovenkant hebben, waardoor je makkelijk goederen kan lossen. Als de goederen zijn gelost worden ze vaak beschermd met een dekzeil.

Hard top containers

Hard top containers zijn eigenlijk net iets praktischer dan open top containers, omdat het dak ervan afneembaar is. Je hebt dus wel altijd een stalen bovenkant die erop kan. Deze bovenkant kan bovendien handmatig worden verhoogd. Hierdoor kan er makkelijk geladen en gelost worden aan de bovenkant van de container.  

Flatrack containers

Wanneer je zware vracht wilt vervoeren is de flatrack container wat voor jou. De grootste flatrack containers kunnen vracht van bijna 40.000 kg vervoeren. Bovendien zijn deze containers voordelig omdat je goederen kunt laden en lossen vanaf de bovenkant én de zijkant.

Refrigerated containers

Als je voedingswaren wilt transporteren is een refrigerated container de beste optie. Deze containers hebben een koelaggregaat, waardoor de goederen gekoeld getransporteerd kunnen worden. De temperatuur kan worden ingesteld van -35 graden tot 35 graden.

Geïsoleerde containers

De geïsoleerde zeecontainer is heel erg praktisch wanneer je af en toe onderdak nodig hebt. Ze zijn namelijk voorzien van ramen en elektriciteit. Deze containers worden vaak gebruikt op een bouwplaats.

Ventilated containers

Als je vracht hebt dat geventileerd moet worden tijdens het transporteren, is het verstandig om een ventilated container te kopen. Deze container heeft openingen in de rails, waardoor hij producten die gevoelig zijn voor condens bescherming biedt.