Wanneer moeder natuur haar gang mag gaan zal je merken dat verschillende type gras, bloemen en onkruid de kop op steken. Wanneer je zelf graag je tuintje het liefst vol prachtig bloemen en struiken wilt zien kan de aanblik van mos of paardebloemen je glimlach doen verdwijnen. Er zijn verschillende manier om met onkruid om te gaan en hier vanaf te komen. In dit artikel bespreken we enkele opties. Veel leesplezier!

Ouderwets onkruid wieden

De meest simpele manier is gewoon op je knieën de plantjes eruit trekken of met een onkruidmes weg schrappen. Deze manier is heel arbeidsintensief en wordt ook echt als een vervelend klusje ervaren. Bovendien moet je er voor zorgen dat je het plantje bij de wortel verwijderd, anders zal deze snel weer terug groeien. Daarnaast kunnen ook nieuwe onkruid zich nestelen wanneer het door de wind komt aanwaaien.

Maak gebruik van een worteldoek

Door een worteldoek te plaatsen kun je ook ongewenste plantengroei tegen gaan. Deze doek plaats je onder je stenen waardoor planten geen mogelijkheid hebben om hun wortels voldoende te laten groeien. Bijkomend voordeel is dat deze doek waterdoorlatend is en dat het bovendien helpt de ondergrond solide te houden. Het risico op verzakkingen die kunnen ontstaan door regenval wordt hiermee verminderd.

Gebruik van chemicaliën

De laatste manier die we behandelen is het gebruik van chemicaliën. Deze manier is erg effectief in het doden van onkruid maar heeft als nadeel dat het ook schadelijk kan zijn voor planten die je liever wilt behouden. Voorzichtigheid bij gebruik is noodzakelijk.

bron:https://www.fvr-trading.nl/