Voor veel mensen is het een teken van vrijheid om in de buitenlucht te kunnen werken. Je bent natuurlijk wel afhankelijk van het weer en dat is vooral in Nederland nog wel eens te betwisten, maar je voelt je vaak een stuk vrijer wanneer je je dagen doorbrengt in de frisse of warme buitenlucht. Dat is voor veel mensen een reden om werk te zoeken waarbij zij hun werkdagen volledig buiten doorbrengen en deze tijd niet hoeven te beperken tot alleen een korte koffiepauze. Er zijn ook andere keuzes, denk bijvoorbeeld aan vacature productiemedewerker food waarbij je de dagen meer binnen doorbrengt, maar niet zo afhankelijk bent van het weer. 

De zoektocht naar een baan

Het zoeken naar een baan gaat voor iedereen anders. De ene is bijvoorbeeld nadrukkelijk op zoek naar een 9 tot 5 baan terwijl een ander het geen probleem vindt om verschillende ploegendiensten te draaien en hier een extra toeslag voor te ontvangen. Ook is het voor veel mensen een eis om een bepaald aantal uren te werken. Niet iedereen wil fulltime werken en besluit om een of meerdere dagen of dagdelen in de week vrij te nemen om bijvoorbeeld voor het huishouden of het gezin te zorgen. Dit is een aspect dat ontzettend belangrijk kan zijn bij het zoeken van een fijne sector om in aan het werk te gaan. 

Werken in de groenvoorziening

Sommige mensen kiezen er bewust voor om buiten te gaan werken als bijvoorbeeld een postbode of boswachter, maar er zijn ook andere vacatures, denk daarbij bijvoorbeeld aan een vacature groenvoorziening en hoveniers waarbij je een mooie bijdrage kunt leveren aan een mooie leefomgeving, je lekker de handen uit de mouwen kunt steken en je lekker buiten kunt werken in de frisse lucht. Gezellig met al je collega’s op pad naar nieuwe locaties om het weer een mooie opknapbeurt te geven.