remklauw

Na een inspectie bij de garage kreeg ik te horen dat mijn remklauw vervangen moet worden. In eerste instantie kreeg ik gelijk te horen hoeveel geld dat zou kosten en schrok ik toch wel. Daarom besloot ik zelf mijn remklauw te vervangen. In dit blog uitleg over hoe ik dat gedaan heb. 

remklauw

Wat is een remklauw?

Een remklauw is een belangrijk onderdeel van je auto. Het is het element van het schijfremsysteem dat er voor zorgt dat de remblokken vast te zetten zijn aan je wielen. Dit garandeert mobiliteit tijdens het remmen. Er bestaan twee soorten remklauwen: een zwevende variant en een vaste variant. Bij een zwevende remklauw zitten er een of twee zuigers aan één kant van de remklauw. Deze zitten vast met geleidepennen. Deze geleidepennen zitten niet in een vaste remklauw, waarbij de zuigers zich aan beide kanten bevinden. 

Waar kan ik deze kopen?

Om de juiste remklauw te vinden voor jouw auto kan je het beste naar een website die gespecialiseerd is in auto onderdelen. Op deze website verkopen ze alles wat met auto’s te maken heeft. Door simpelweg je nummerbord in te voeren, krijg je alle producten voor jouw merk auto te zien. Dan is het enige wat rest de remklauw die jij wilt aan te tikken.