Het bezitten van een tuin is een grote droom voor veel mensen: je eigen stukje groen aan huis! Een tuin biedt allerlei mogelijkheden: ga je voor een groene moestuin? Of een betegeld stukje grond met mooi tuinmeubilair? Alles kan! Fantaseren kan iedereen, maar het uitvoeren is weer wat anders. Het is aan te raden om eerst een lijstje te maken met wensen voor je tuin. Kijk vervolgens wat er nodig is om dit te realiseren. Als er externe hulp nodig is, kan dit natuurlijk ook. Er zijn talloze bureaus die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen en uitvoeren van tuinen. Wat ook een belangrijk punt is, is de betegeling van de tuin. Wil je dit überhaupt? Of wil je liever groene paadjes die door de tuin leiden? Grote tegels zijn een optie, maar iets zoals een Beton Cire vloer buiten is ook een mogelijkheid.

Tuin verbouwen

Als je eenmaal een tuin hebt, is het wel belangrijk dat je van deze kan genieten. Als je tuin niet optimaal op je aansluit, kan je kiezen voor een verbouwing. Eindelijk die vijver waar je van hebt gedroomd, of eindelijk die grote boom planten? Het kan allemaal, maar neem de volgende dingen in acht. Bepaald eerst het budget, zodat dat niet uit de hand loopt. Een tuinontwerp kan al enkele honderden euro’s kosten. Dan heb je echter wel een specialist die alle details in het ontwerp meeneemt, van het groen tot aan het soort vloer. Naast houten vloeren en tegels, bestaan er namelijk ook opties zoals een Beton Cire vloer buiten, die je misschien nog niet kende. Het voordeel van een Beton Cire vloer buiten is dat het geen naden heeft en waterdicht is.

Onderhoud

Het onderhouden van een tuin kan een behoorlijke klus zijn. Het wordt door de meeste mensen over het algemeen als rustgevend beschouwd, maar als je tijd tekort komt kan er altijd nog een tuinman ingeschakeld worden.