PKD gereedschappen

Ben je in het weekend of ‘s avonds aan het klussen voor jouw hobby of werk je in de bouw of iets dergelijks, dan heb je in beide gevallen baat bij het gebruik van de juiste gereedschappen. Met de juiste gereedschappen bedoelen we mede de kwaliteit van deze gereedschappen. Zo moet je op den duur bepaalde materialen vervangen, omdat ze bijvoorbeeld versleten zijn. Dit geldt ook voor een zaagblad. Zo werk je veel sneller en makkelijker met een nieuw/goed zaagblad dan wanneer die al te lang meegaat.

De gouden combinatie maakt jouw werk echt af

Het gebruik van de juiste gereedschappen is zojuist benoemd. Hierin is het van belang om het juiste zaagblad aan te schaffen. Hierin kan een zaagblad gespecialiseerd zijn voor bepaalde type materialen. Dit kan gaan over diverse soorten hout, verlijmde houtsoorten, kunststof en metaal. Doordat je werkt met zaagbladen van de juiste kwaliteit, zul je snel merken dat je makkelijker te werk gaat. Dit omdat deze bladen scherper zijn en langer scherp blijven. Om nog beter te kunnen werken is het slim om ook een spiraalboor te gebruiken. Hiermee zorg je ervoor dat jouw toolkit helemaal compleet is om elke klus te kunnen klaren.

De verschillende soorten spiraalboren

Er zijn verschillende soorten spiraalboren en daarom is het goed om ze even van elkaar te noemen. Zo heb je spiraalboren van het type Hm, Hss en VHm. Hm staat voor hardmetaal en VHm voor volhardmetaal. Hierbij blijkt het verschil in het type materiaal waarin je boort.  Hss staat voor High Speed Steel en zoals de naam het al zegt kan deze boor op hoge snelheden boren, wat jou tijd scheelt. Verder heb je ook deze boren in verschillende maten, dit is ook afhankelijk van jouw doel. Dus in welk soort materiaal je wil gaan boren en hoe groot of diep het gat moet zijn.