snowboard-bestellen

Als de wintermaanden voorbij zijn en het tijd wordt om een goed plekje te vinden om de snowboards op te bergen is het handig om te weten hoe je dit op de juiste manier doet. Je wil natuurlijk zorgen dat je snowboard zo goed mogelijk bewaard blijft zodat je hier nog jarenlang plezier van kan hebben. Allereerst is het dan belangrijk om te zorgen dat je snowboard goed schoon is na de laatste keer dat je deze gebruikt hebt. Een doekje met wat milde zeep helpt al een hoop. Zorg ervoor dat het board hierna goed droog is voordat je het opbergt. Voor de krassen zorgen is daarnaast ook een goed idee zodat je dit niet meer hoeft te doen zodra je je board weer wil gebruiken.

Droog en schoon

Nadat je het snowboard schoon hebt gemaakt en goed hebt afgedroogd is het een goed idee om ook de accessoires er vanaf te halen en schoon te maken. De snowboard bindingen kunnen na het winterseizoen waarschijnlijk ook wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Voordat je je snowboard opbergt is het ook handig om de randen te laten slijpen zodat je het volgende seizoen gelijk weer de piste op kan. Dit voorkomt ook eventuele roest die opbouwt terwijl je board niet gebruikt wordt.

De juiste plek

Voor het opbergen van je snowboard is het aan te raden om een donkere en droge plek te zoeken. Achterin een kast in bijvoorbeeld de slaapkamer kan een goede opslagplek zijn. Het is vooral belangrijk om te letten op de vochtigheid van de omgeving. Hoge of lage luchtvochtigheid kan zorgen voor schade aan het snowboard. Daarnaast is het het best om het snowboard verticaal neer te zetten en om te zorgen dat er niets tegen aan leunt. De druk van een ander object tegen het snowboard zou ervoor kunnen zorgen dat delen van het snowboard gaan buigen.