legbord stelling

Werk is nooit te makkelijk en kost je vaak veel tijd. Je moet altijd iets doen om ervoor te zorgen dat het werk werkelijk wordt uitgevoerd. Bij een supermarkt moet je veel dragen en het overzicht veel behouden als voorbeeld, en hierbij kan je je afvragen: Kan dit slimmer en sneller? Ja, wat dacht je van een palletstelling om al je producten op te plaatsen? Of door goed in je hersenen te houden waar alle producten moeten zijn? Verbetering komt van beide kanten, van jezelf, en van de gereedschappen waarmee jij werkt. Want zonder zelf te veranderen, verandert er helemaal niets bij je werk!

Het belangrijkste voor elke sector

In Nederland zijn er verschillende sectoren. Denk aan de landbouw, retail, diensten, dokterspraktijken en nog veel meer. De reden waarom ik dit opnoem is omdat elke sector een andere oplossing nodig heeft. Landbouw heeft veel gereedschap nodig om zo steeds slimmer te werk gaan, terwijl veel diensten meer regels en behoeftes beschikbaar moet hebben voor hun medewerkers. De supermarktsector genoemd in de vorige alinea heeft als voorbeeld vaak last van weinig plek, waardoor ze constant een grootvakstelling moeten kopen. Hoe los je dit allemaal op? Een idee: Je creatief zijn en al je opties bekijken!

Oplossingen zelf bedenken

Het kost tijd om iets uit te vinden, maar zie het zo: Je hoeft het maar een keer uit te vinden, en dan nooit meer. Wist je dat zo iets werd gedacht bij de uitvinding van computers? De hele vroege computers waren niet eens digitaal, je moest gaten zetten in stukken papier, en een machine las ze om verschillende calculaties uit te voeren. Dit kostte verschrikkelijk veel tijd, meer dan als je het handmatig doet. Jaren later werd het steeds meer versimpeld, en kreeg je de computer die we nu hebben. Elke uitvinding heeft de kans om zo handig en groot mogelijk te worden als wij willen.