opticien woensel

Is je zicht de laatste tijd achteruit gegaan en wil je hier wat aan doen, dan zijn er twee opties die het meest voor de hand liggen: een bril of lenzen? Bij de meeste opticiens zoals opticien woensel kun je uit één van de twee kiezen, ideaal dus. Maar waarom zou je nu voor of lenzen of een bril kiezen? Wat zijn de voordelen en nadelen? Hier vertellen we je het even. 

opticien woensel

De afwegingen

Wat zijn de voordelen van lenzen? Nou, de meeste mensen nemen lenzen omdat zij of een bril niet mooi vinden of omdat ze een bril onhandig vinden. De eerste reden is natuurlijk strikt persoonlijk. Sommige mensen vinden een bril mooi, anderen niet. Hier valt niets aan te doen. 

De laatste reden valt wel iets voor te zeggen. Brillen zijn namelijk soms best lastig. Ten eerste worden ze snel vies, waardoor je soms nog steeds niet echt goed kan zien door je vieze glazen. Daarnaast zijn ze ook vrij breekbaar. 

Maar lenzen hebben ook nadelen. De meest voor de hand liggende is dat veel mensen moeite hebben met het aanbrengen van de lenzen. De één is hier beter in dan de ander, maar het is niet makkelijk. Daarnaast raken lenzen ook nog wel eens kwijt. Het kiezen voor lenzen of een bril vraagt dus om een afweging die je alleen zelf kan maken.