Umbraco Website

Wanneer je een nieuwe website wilt ontwikkelen zijn er veel mogelijkheden beschikbaar. Zo kun je een website ontwikkelen via WordPress, maar je kunt ook gaan voor een Umbraco Website welke misschien nog een stuk gemakkelijker te gebruiken is. Umbraco is namelijk net even wat anders dan WordPress, maar wordt vaak over het hoofd gezien. Zeker wanneer je met meerdere redacteurs werkt is het een verstandige keuze om hier eens goed naar te kijken. Hieronder lees je wat Umbraco precies is. 

Een Umbraco website is niet zomaar een gewone website

Een Umbraco website is niet zomaar een website, maar een website die net even wat afwijkt van websites die gemaakt worden op bijvoorbeeld WordPress. Umbraco is namelijk een open course CMS, welke is gebaseerd op een .NET technologie van Microsoft. Dit betekent dat Umbraco al vanaf het begin is ontwikkeld als een Content Management Systeem, en niet bedoeld is voor bloggen. Hierdoor is de software goed afgesteld op de wensen van de gebruikers, welke het maken van websites is. De software welke wordt gebruikt voor Umbraco kan je gebruiken wanneer je een grote website hebt, maar het is ook goed te gebruiken bij kleinere websites.

Umbraco Website

De grote community van Umbraco website

Umbraco is een systeem welke een grote community heeft. Deze community bestaat uit ontwikkelaars, welke allemaal bijdragen aan de ontwikkeling van het systeem. Bovendien wordt Umbraco altijd ook verbeterd en ontwikkeld door het team van Umbraco zelf, en het wordt vaak gebruikt om online oplossingen te geven aan grotere en meer complexere websites en dingen zoals online oplossingen. Umbraco is daarnaast ook nog eens heel gemakkelijk te gebruiken en geschikt voor mensen met een groot team van redacteurs, welke samen content willen beheren. Wanneer je dus een website wilt ontwikkelen, is het wellicht verstandig om te gaan voor een Umbraco website. Helemaal wanneer je met een groter team werkt!