Geef je slaapkamer een groene boost met een slaapkamer plant. De slaapkamer is de plek om tot rust te komen dus is het van belang dat er een rustige en fijne sfeer heerst. Een leuke plant komt hier aan tegemoet. Door jezelf te omringen met planten kun je er voor zorgen dat je stressniveau omlaag wordt gebracht. Ook zorgen ze voor zuurstof in de slaapkamer en zuiveren ze de lucht. Maar hoe kies je nou een mooie slaapkamer plant uit? Bij wout.com weten ze daar alles vanaf. In deze blog krijg je alvast wat tips om een goede keuze te maken. Lees snel verder!

Hoe kies je een plant uit voor je slaapkamer?

Niet iedere plant gedijt even goed in iedere ruimte. Iedere plant heeft namelijk zo zijn eigen gebruiksaanwijzing. Zo zal een plant die houdt van veel licht het waarschijnlijk niet zo goed doen in de slaapkamer. Een groot gedeelte van de dag zal het namelijk zo donker mogelijk zijn in de slaapkamer. Gelukkig zijn er ook heel veel planten die juist van donkere ruimtes houden. Deze zijn dus een prima match met jouw slaapkamer. Verder is het voor een goede slaap belangrijk om gezonde lucht in te ademen. Planten met extra zuiverende eigenschappen zijn dus hartstikke welkom voor een goede nachtrust!

Planten die houden van een donkere ruimte of met luchtzuiverende eigenschappen

Ben je op zoek naar een groene held die én van schaduw houdt én niet zo veel verzorging nodig heeft? Dan is de Monstera oftewel gatenplant vast een goede match met jou! Ook al komt deze plant oorspronkelijk uit het regenwoud, hij heeft het hier ook prima naar zijn zin. Met zijn opvallende bladeren heeft hij al vele harten van plantenliefhebbers veroverd.

Mag jouw slaapkamer plant flink opvallen? Met de Draceana Hawaiian zit je zeker goed. De bladeren zien er heel tof uit en deze plant is ook niet zo lastig qua verzorging. Toch kan hij soms wel om wat water vragen dus houdt vooral de grond goed nat. Zolang dat in orde is voelt hij zich wel op zijn plek. Wil je een plant die ervoor zorgt dat de lucht minder muf is? Met een Asparagus Plumosus in je slaapkamer is dat verleden tijd. Met zijn minuscule blaadjes haalt hij alle slechte stoffen uit de lucht.