onzichtbaar hoortoestel

Ze worden steeds populairder: onzichtbare hoorapparaten. De meeste mensen lopen liever niet meer rond met een groot hoorapparaat en daarom spreekt een onzichtbaar hoorapparaat hen wel aan. Maar wist je dat hier ook nadelen aan zitten? In dit artikel bespreken we de nadelen van onzichtbare hoorapparaten.

Nadeel 1: Sneller defect

Doordat de receiver bij een onzichtbaar hoorapparaat geheel in het oor zit, moet het apparaat zo klein mogelijk zijn. De behuizing is daarom ook dun, waardoor de elektronica die hierin zit sneller beschadigd raakt.

onzichtbaar hoortoestel

Nadeel 2: Filtersysteem regelmatig vervangen

Om de luidspreker van een onzichtbaar hoorapparaat zit een filtersysteem. Dit filtersysteem voorkomt dat de luidspreker verstopt raakt. Helaas raakt dit filtersysteem snel verstopt met oorsmeer, waardoor je hem regelmatig zult moeten vervangen.

 Nadeel 3: Batterij gaat sneller leeg

De batterij van een onzichtbaar hoortoestel is een stuk kleiner. Dit is ook nodig, omdat het apparaat anders niet in je oor past. Helaas zorgt dat er wel voor dat je batterij ook een stuk sneller leeg is. Voor personen met veel gehoorverlies is dit type hoortoestel ook niet geschikt, omdat de batterij hier niet sterk genoeg voor is.

Kun je dus beter niet kiezen voor een onzichtbaar hoorapparaat?

Nu je al deze nadelen zo ziet, denk je misschien dat het beter is om niet te kiezen voor een onzichtbaar hoorapparaat. Dat is echter niet zo, want het apparaat heeft ook zo zijn voordelen. Zo is het apparaat natuurlijk niet zichtbaar en daarnaast hoor je het geluid hierdoor ook natuurlijker. Of je wel of niet moet kiezen voor een onzichtbaar hoorapparaat hangt af van wat jij belangrijk vindt.