Veel mensen houden van bloemen, maar bloemen houden ook van mensen. Bloemen worden in zijn totaliteit enorm ondergewaardeerd tegenwoordig, maar rozen in het bijzonder. Bloemen zijn niet alleen een sierstuk, maar ze vertellen een heel verhaal. Zowel het type bloem, maar ook de kleur kunnen een heel verhaal vertellen. De roos is de koningin onder de bloemen en heeft de meeste naamsbekendheid. Wereldwijd is hij populair vanwege zijn ‘mooiste meisje van de klas’ status. Je kan deze bloem in talloze kleuren bestellen, allemaal met een eigen betekenis. 

Waar komt deze bloem vandaan? 

De Romeinen, Grieken en Egyptenaren hebben de schoonheid van rozen ontdekt. Pas in de zestiende eeuw werd de roos in Nederland bekend en hebben ze voor prachtige liefdesverhalen en poëzie gezorgd. De populariteit groeide en groeide en het werd steeds normaler om met de roos een verhaal te vertellen. De populariteit is zo groot geworden in de eeuwen erna dat we deze bloem in bijna elke kleur kunnen kopen: roze, rode, oranje, groene, paarse en zelfs blauwe. Zo is er voor elk verhaal en elke gelegenheid de juiste kleur bloem die je kan kiezen. 

Verzorg je rozen goed als je ze hebt staan in huis

Eigenlijk moet je rozen bestellen niet uitstellen, juist omdat je huis deze mooie bloem verdiend als decoratie. Maar naast het bestellen, is het ook belangrijk om de bloem goed te verzorgen. Het begin zit hem in een schone vaas met schoon water. Aan het water in de vaas kan je voeding toevoegen, zoals bijvoorbeeld snijbloemvoeding. Door gebruik te maken van voeding blijven de rozen langer staan namelijk. Voordat je ze in de vaas zet kan je ze het beste met een schoon en scherp mesje schuin afsnijden aan de onderkant. Al wil je misschien de doorns er zo veel mogelijk afhalen, laat deze toch zitten en voorkom dat de roos droog komt te staan. Zoek als laatste een mooie plek uit, maar niet op de tocht, in de volle zon, bij een fruitschaal of kachel. 

Bestel jouw bloemen in verschillende vormen en kleuren

Je kan jouw boeket of bloemstuk met een roos bestellen in de kleuren en vormen die jij wilt. De bekendste zijn natuurlijk de rode variant, maar je hebt ook roze, gele, groene, oranje, witte en blauwe rozen. Je kan ook kiezen uit meerkleurige varianten, zoals de ‘grashart’ roos. Dit type heeft een groen hart en de bloembladeren eromheen zijn een ander kleur. 

De hartvormige bladeren van deze bloem heeft de betekenis van liefde en vertrouwen. Daarnaast is deze bloem ook onlosmakelijk verbonden met de liefde. Hieronder vind je een overzicht van de betekenissen van de kleuren bij deze bloem. 

  • Rood staat voor de liefde
  • Wit staat voor puurheid en waardigheid
  • Roze staat voor geluk en zuiverheid
  • Oranje staat voor verlangen en sympathie
  • Geel staat voor intieme vriendschap 

Rozen heb je dus in allerlei kleuren en vormen. Je kan ze aan jezelf geven, maar ook aan anderen en een heel verhaal vertellen. Het is zonde dat deze bloem zo ondergewaardeerd is tegenwoordig, want hij verdiend in elk huis zijn eigen plekje. Ga naar Regiobloemist.nl voor meer opties.