Credit beheer optimaliseren

Credit beheer optimaliseren zou je een bedrijfsterm kunnen noemen van het idee: ‘zoveel mogelijk uit je geld halen’. En dan laat het zich raden waarom belangrijk is om je daar eens goed overheen te buigen. Als je geldstroom stroef verloopt, of zelfs stil of in het rood staat, dan moet je kijken wat je kan doen om daar verandering in te brengen. Je kan dit zelf doen voor je bedrijf of dit of uitbesteden. Met een paar gouden regels kan je zelf al een beginnetje maken. Maar besef wel dat dit begrip niet voor niets een chique term heeft. Het kan soms echt een vak zijn. Als je geld dus echt hard wil laten rollen of in financiële problemen dreigt te komen, overweeg dan professioneel advies in te schakelen. 

Credit beheer optimaliseren

Credit beheer optimaliseren: enkele trucs

Credit beheer optimaliseren gaat uit van drie basisprincipes. Als je het zelf wil doen, gaan we er ook geen vaktermen bij halen. Simpel gezegd bedenken de professionals:

  • Kan ik wel met dit bedrijf zakendoen? Dan letten ze erop of het er ook schijn van heeft of het bedrijf de betalingen kan leveren die jij verwacht. 
  • Hoe krijg ik zo regelmatig mogelijk geld binnen? Opdrachten binnenhalen is een ding, maar het geld ontvangen is het volgende. Kijk eens of je sneller om je betaling kan vragen. Bedenk wel dat er regels zijn: je klant moet wel tijd hebben om te kunnen betalen. Lees die goed na.
    En de simpelste: hoe krijg ik meer en makkelijker geld binnen. 
  • Voor de nieuwsgierigen onder ons: de vaktermen die voor deze principes worden gebruikt zijn kredietrisico’s, betalingstermijn en bedrijfskapitaal.